Öland 2019





En mc-tur ner till Öland, mest för att fota lite men även gotta mig på Tigern på fina vägar bland intressanta miljöer. På väg genom småland med GPS:en inställd på slingrande vägar, dofter av nyslaget hö, en timmerbil med nykapad timmer, den friska skogsdoften på en grusväg genom skogen, det väcker minnen från barndomen då skogen var en plats för lek och äventyr.






Framme i Borgholm och Kapelluddens camping. Efter en svettig kamp med tältpinnar och spröt, därtill en lätt bris som hade en annan uppfattning var tältet skulle stå, men till slut sitter jag där rätt nöjd med en välförtjänt favoritöl.
En kvällspromenad med kameran, förhoppningen är att något eller några foton kan bli en akvarell när höst och vintermörkret kommer. Det är själva anledningen till denna lilla roadtrip, en inspirationsresa på motorcykel










Vaknar tidigt strax innan gryningen, fortfarande mörkt men en ljus strimma från öster visar början på en ny dag. En dag med två förutbestämda mål, det första Eketorps Borg som var i bruk både under järnåldern och medeltiden.
Det andra målet för dagen var Ölands museum Himmelsberga med tillhörande konsthallar, där sista dagarna på sommarutställningarna visas i Konsthallen och Lilla hallen












































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar