Roadtrip

 


En roadtrip på ostkusten, från Västervik på de mindre och inte så hårt trafikerade vägarna. Målet var att följa kustlinjen norrut så nära havet som möjligt Även om det innebär en del dead ends.
Övernatting i tält blev mitt val då vägvalet gjorde det nästan omöjligt att beräkna tidsåtgång och etappmål.

Fina mc-vägar ut till Tyrislöt i St-Anna skärgård innan det var dags för färja över slätbaken och vidare över Vikbolandet, till den andra färjan för dagen och en tur över Bråviken
 
Ett besök på femöresfortet i Oxelesund, en försvarsanläggning och en produkt av det kalla kriget som genom åren har blivit otidsenligt. Tror nog att anläggningen var omodern redan när den var färdigbyggd.

Det blev en liten nostalgi tripp ut till Torö och Svärdsö, där jag som tonåring upplevde Sveriges på den tidens pop elit. Vi som var med på den tiden känner igen band som Shanes, Ola and the Janglers, Tages, Caretakers, Tom Mick and the Maniacs. Alla uppträdde på Svärdsö folkpark mitten på 60-talet.



Vidare in Nynäs och en sväng runt Ringvägen, har blivit en tradition varje gång jag besöker Nynäs att köra ett varv. Mat och logi hos Jenny och Rolle. Nästa morgon dags för hemfärd, efter en fika hos Lisa  i Tyresö, passar på att ta slingerbulten till Rosenhill och vägen till Skanssundet vidare på gamla riksettan till Jönköping. Totalt blev det 110 mil på denna lilla roadtrip





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar