Årets sista?



 Mitten av september och prognosen för dagen, sol och varma 25° i södra Sverige. Så  kompassriktningen är inte så mycket att fundera på, återstår vägval och ett mål. En fyr är aldrig fel bara man inte behöver gå alltför långt, och Kullens fyr passar perfekt, här behöver man bara bryta mot en trafikregel eller titta på utsikten när man passerar förbudsskyltarna.


















Lite nostalgi när det gäller vägval, 30 år sen jag kunde titulera mig som tradarchaffis och det är inte bara lastbilarna som har genomgått en modernisering. Vägarna har fått nya och bredare sträckningar, tradarfiken dog ut eller fick byta inriktning. Så blev det i Åsljunga, där fanns ett populärt tradarfik innan motorvägen byggdes och E4 gick genom Eket och Åsljunga. Fastigheten är kvar tillsammans med den stora parkeringen på baksidan, numera är det en vildsvinsbutik och en butik för jakt och fiske.

Lika förvånande som att se och känna igen byggnader och nerlagda mackar var att känna igen och komma ihåg vissa kurvor och backrön, det är ändå 30 år sen jag körde där sist. Vissa vägavsnitt är uppgrävda och återställda  till skogsmark så där blev det omvägar både på grus och asfalt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar