Kanaltur på G

Det ser ut att bli riktigt bra väder början på nästa vecka, väderet får bestämma vilken veckodag. Men planen är en heldag på hojen, det blir bortåt 40 mil på lite varierande vägar och 5-6 stopp vilket gör att tidsåtgången blir rätt rejäl. De första 10 milen blir en ren transportsträcka för att spara tid. Till nästa stint får TomTom välja lite mer spännande vägar till nostalgi-macken Björkfors, innan det är dags för Kinda kanal Så förutom kameror packar jag med spritkök och lite käk, det blir en tur "from dawn to dusk"



Kinda kanal på motorcykel nja riktigt så kul ska det inte bli men nästan kanske. På fina vägar längs med den 8 mil långa och i år 150 år gamla kanalen. Sedan 1871 och fram till 1947 har kanalen varit en viktig transportled mellan skogsbygderna i söder och jordbruksslätterna i norr. Idag är kanalen en turistattraktion och en välbesökt kulturhistorisk miljö av riksintresse. Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden, får se hur många som hinns med på vägen till Linköping.  


Väl i Linköping ett liten fotosession i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Bara för att få färdas 100 år bakåt i tiden och andas sekelskiftet 1900, bland tidsenliga handelsbodar och fina trähus. Tror det ska finnas en utställning om kanalen i Friluftsmuseet, eftersom man i år firar 150 år.



Från Linköping då, ja varför inte fortsätta på kanaltemat och följa Göta Kanal en bit. Kan hoppas  på lite fina bilder och en bit mat vid kanalen. med lite tur blir det en solnedgång över Vättern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar