Historiska miljöer

Trots avsaknaden av Sting, fick vi tillsamans med Susanne och Pelle en härlig långhelg i Göteborg. Med ett boende på hotell Eggers, i en miljö som påminner om hur det såg ut för hundra år sen. Ett hotell med många historiska möten,  kända som okända, hemliga och mindre hemliga. Bland annat skrevs här 1886 konsthistoria. En grupp på 85 svenska konstnärer bildade konstnärsförbundet Anders Zorn, Nils Kreuger med flera som organiserade sig i den så kallade Opponent-rörelsen, i protest mot den konservativa Konstakademin.




I den miljön tillbringade vi torsdags kvällen, med god mat och dryck från restaurangen, senare en liten efterfest på våran balkong

Frukostbuffé på platsen där Zorn åt sin frukost? Innan hans tågresa tillbaka till sina badande kullor i Mora. Eller var det Evert Taube i väntan på båten ut till hans föräldrarhem på Vinga, hur som helst så kunde man känna historiens vingslag vid frukosten.

Så utan Sting fick det bli en tur med M/S Göteborg för en räk och lax kryssning med lite bubbel, ut i göteborgs södra skärgård.  En vacker tur inramad av solglitter över västhavet på ett vackert fartyg, som en gång i tiden hade Jönköping som hemmahamn under namnet M/S Nya Skärgården.



På lördagen blev det en (kul)tur och en historie resa på göteborgs kanaler, så nu är man fullvaccinerad även mot göteborgshumorn. God mat och dryck vid Bastionsplatsen avlöstes av några öl vid Grindstugan medan solen sakta gick ner bakom Stora Teatern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar