Bland mc-klassiker, skrot och akvedukter

Vädret kunde inte vara bättre på resan till, från och runt om i fantastiska Dalsland. På vägar som oftast blev omvägar och senvägar, men passar en motorcykeltur där det inte finns några tider att passa. 

Framme i Ed och Eds Mc-museum efter några timmar på Tigern, och en nostalgisk tripp bland 150 veteranmotorcyklar, båtmotorer, tillverkade i Europa och USA från 1900-talets början.

Vidare efter ett par timmar mot Nössemark och Vitahuset https://www.facebook.com/vitahusetvidstorale för ett mycket trevligt boende, vägen dit från Ed har lika många kurvor som året har dagar.


Frukosten avklarad och färjan kallad på, siktet inställt på Båstnäs och bröderna Ivanssons bilskrot. En verksamhet som har gått från att vara en destruktionsplats för bilar till en kulturell mötesplats för konstnärer och fotografer från hela världen. Fortsätter sista biten på slingrande grusvägar tills vi möts av en skylt "Här slutar allmän väg" och med ens känns tillvaron lite overklig. Och för ett ögonblick tyckte jag att jag såg farsans gamla Ford Anglia bland buskarna.

Töckfors och en lax på Waterside precis invid Dalslands kanal, ingen trängsel eller verksamhet i kanalen, men laxen var god och resan fortsatte mot Åmål och bygdens järnvägsmuseum. En koll in i lokförarens arbetsmiljö,  mörkt, varmt och svettigt, allt kanske inte var bättre förr men det är en vacker syn att uppleva ett riktigt ånglok genom ett sommarlandskap . 



Men nu lämnade vi tågnostalgin i Åmål och styrde ner mot Brudfjällsvägen ner till Håverud en populär mc väg som kan konkurrera med vilken åkattraktion som helst på Grönan eller Liseberg. 


Sista dagen på touren och en tur till Trollhättans kanal, kanske inte för att styra upp verksamheten utan mer för att stilla nyfikenheten hur man kunde tygla den stora nivåskillnaden och lyfta upp stora lastfartyg till Vänern i början på seklet 


Avslutningsvis blev det tur till Bike i Trollhättan  för lite shopping innan det var dags att vända tillbaka mot Jönköping







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar