Vårplanering







Jul och nyår är avklarade och alla nyårslöftena är brutna och förpassade till nästa år, samtidigt som ljuset så sakteligen börjar återkomma. Då kan det vara hög tid att börja titta på sommaren eller åtminstone några av vårens turer.  Även om säkra vårtecken med sol och värme dröjer lite till. Ser fram emot en spännande och en lika tidig vår som förra året, då säsongen kickade igång i mitten av april. Detta år inleds med två eller tre turer tillsammans med JMC i maj och två turer i juni, en till Hylténs Metallvarufabrik i Gnosjö och en till Gräfsnäs Järnvägsmuseum som jag åtagit mig att köra. Lutar åt en fulltecknad mc-kalender i vår, listar några intressanta platser inför vårresan i södra Norge. En resa som jag  ser fram emot, lite oroligt på grund av hur corona utvecklas och om det blir restriktioner med begränsningar som följd. Har en reservplan för säkerhets skull, men förhoppningsvis så blir reservplanen en annan resa en annan tid och 2022 års vårresa går till sydnorge. 

Telemarkskanalen består av två sträckor Skien-Dalen och Skien-Notodden kanalen blev klar 1892 och ansluter kusten med inre Telemark genom åtta slussar och ett avstånd 105 km från Skien till Dalen.

Hitterdals stavkyrka i Heddal, Notoddens kommun Stavkyrkan är en av Norges bäst bevarade stavkyrkor. Den härstammar från 1200-talet.

Lysebotn En by vid den östra änden av Lysefjorden  som endast kan nås via en väg eller båt. En destination för över 100 000 turister årligen, med fantastiska vägar och natur.

Predrikstolen är en fjällplatå som ligger vid nordsidan av Lysefjorden, predrikstolen är en klippavsats 604 meter över Lysefjorden. Det tar ca två timmar att gå på en led mellan parkeringen och Predrikstolen, vägen är kuperad och tidvis svår så man bör förbereda sig med mat och dryck. Belöningen utdelas på plats med en bedövande utsikt.

Lindesnes fyr Norges sydligaste fastland och Norges äldsta fyr med storslagen utsikt i alla väder, här kan man hoppas på lite busväder och lite fina bilder






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar