Besiktning

Dags för kontrollbesiktning och det veckan efter ett snöoväder som lamslog hela Jönköping, med inställda bussar och allmänt trafikkaos. Men nu är det barmark med riktigt fina vårtemperaturer.

Det har nu gått fyra år sen jag hämtade min Triumph i Lidköping. Fyratusen mil eller om man så vill ett varv runt jorden senare är det dags att få ett myndighetsgodkännande av skicket. För motorcykel är det fyra år efter att mc:n tagits i bruk som gäller, tiden går fort på hoj.



Det har varit problemfria år och mil, har givetvis bytt oljor, bromsbelägg och däck men det är allt än så länge. Till hösten är det dags för framgaffeln, nya packningar och olja i samband med den årliga servicen. Men fram till dess är det en hel hojsäsong som ska upplevas, både på Tigern och Himalayan.  



Just däcken har i år hamnat på ett litet mellan läge på Tigern, klarar nog årets långresa på femhundra mil, med betoning på kanske. Kan bli ett byte för säkerhets skull, känns rätt skönt med nya däck inför en långresa. Speciellt när turen går där det är glest mellan gummiverkstäderna.


Besiktningen då, hur gick den ? Godkänd ua, inte så förvånande då Triumphbågen håller god kvalitet.



 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar