Kystriksveien


En av världens mest natursköna kustvägar är kystriksveien riksväg 17, en nationell turistväg på drygt 60 mil ren körglädje mellan Steinkjer och Bodö. Minst sex färjeöverfarter där man kan sträcka på benen och njuta av fantastiska vyer.



Samtidigt som man njuter av fina mc-vägar får man inte glömma de point of intrest som finns utefter vägen. Bland annat Torghatten ett berg som är känt för sitt karakteristiska hål, som går tvärs igenom berget. Hålet är 160 meter långt, 20 meter brett och 35 meter högt. Det tar inte mer än 20 minuters promenad från parkeringen upp till denna sevärdhet skapad av inlandsisen. Väl framme vid hålet belönas man med en fantastisk panoramavy över Helgelands skärgård nedanför. Denna point of intrest och några till sparar jag till nästa gång, då vädret förhoppningsvis är bättre. Kystriksveien måste man uppleva också med avstickare ut till de små fiskebyarna i detta helt enastående fjordlandskap. 

Att åka färja med mc i Norge är både billigt och smidigt, bara att koppla ett betalkort till Ferry Pay så scannas registreringskylten av personalen och betalning sker automatisk. Priset för en halvtimmes överfart ca 30 - 40 Nok, däremot kostar en pappmugg kaffe lika mycket, men den kan man ju skippa om man vill hålla nere färjekostnaderna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar